اگزما ،آلرژی،غذا؛بررسی علمی چند باور غلط مقاله دکتر اربابی چاپ شده در نشریه ندای محیا شماره ۵۲ شهریو

ساخت وبلاگ
نويسنده: دکتر نادر اربابی
در این صورت مشخص میگردد چقدر تجویزات پرهیزگرانه و محدود کننده غذایی که در اغلب اگزماها توصیه میگردد غیر ضروریست..ممکن است پرهیزهای غذایی حتی اگر بیجا هم باشند در نگاه اول چندان پراهمیت نرسند و گفته شود نخوردن چند غذا آن هم در مدتی محدود به سلامتی فرد خللی وارد نمیکند که موجب نگرانی شود ولی باید گفت این ظاهر قضیه است و نگاه عمقی تر مشخص میکند این محدودیتهای تغذیه ای هم کیفیت زندگی فرد را پایین میآورد چون او از خوردن بسیاری از غداهای مورد علاقه اش محروم میگردد و هم ممکن است به سلامتی او در اثر محرومیت از غذاهای مفید ضربه بزند.مثلا به طور شایعی بیماران از خوردن غذاهایی مثل فلفل ادویه گوجه بادمجان و..در موقع اگزما یا خارش منع میگردنددر حالی که در نهایت معلوم میگردد علت اگزما اصلا آلرژیک نیست و صرفا ناشی از شستشوی زیاد است! حال چقدر دور از اخلاق پزشکی خواهد بود که بیمار در اثر این توصیه نابجا مجبور باشد مدتها غذای بی طعم بخورد و در ضمن از مزایای تغذیه ای گوجه ادویه و فلفل که حاوی آنتی اکسیدانهای مفیدند محروم باشد.!

و اما در مورد مساله آلرژی و غذا یک مساله دیگر هست که تامل بیشتری میطلبد و آن اگزمای اتوپیک است.
در این اگزما واکنش سیستمیک و نوع اول دخیلست آیا اگر با اگزمای آتوپیک مواجه بودیم اگزما مساوی خواهد بود با آلرژی؟
اینجا هم باید بگوییم خیر.
چرا که در اگزمای اتوپیک هم مساله محوری خشکی پوست است نه آلرژی
دوما در موارد کمی آلرژی دخالت دارد به طوری که گفته نیشود در این اگزما آلرژی تنها در 30درصد اطفال دخیل است
سوما آنجا که آلرژی دخیلست همه مساله آلرژی نیست چرا که اگر عامل آلرژن حذف گردد فرد فقط بهتر میشود ولی کامل بهبود نمیابد و این با رینیت آلرژیک و .. تفاوت دارد که طی آن اگر عامل آلرژن حذف گردد یا جهت بیمار حساسیت زدایی صورت گیرد کاملا بهبود میابد
پس باید بگوییم موارد کمی از اگزما ناشی از آلرژیست و در این موارد هم یا آلرژی موضعیست یا اگر آلرژی سیستمیک دخیل باشد همه مساله آلرژی نیست.
تاکید بر آلرژی و باز کردن مفهوم آلرژی به این خاطر صورت گرفت تا تاثیر غذا در اگزما معلوم گردد. با توضیحات فوق معلوم میشود غذا فقط در دسته ای از کودکان واجد اگزمای اتوپیک نقش دارد و در آنها هم صرفا نقش تشدید دهنده دارد نه نقش علت یابنده. 
و نکته دیگر که باعث سو برداشت و خطا میگردد این است که غذاهایی که باعث تشدید اگزمای اتوپیک میگردند غذاهای پروتین دارند و عمده آنها عبارت است از سفیده تخم مرغ شیر و فراورده های آن و آجیل و ماهی و این به این معنیست که غذاهایی که گاهی به عنوان آلرژی زا توصیه به پرهیز از آنها میشودمثل خربزه گوجه هندوانه فلفل ادویه و ..محلی از اعراب ندارند و مساله اصلی که باعث خطا شده اینست که اینها فقط ممکن است باعث آزاد سازی هیستامین گردند ولی باعث آلرژی نمیشوند و این اثر آزادسازی هیستامین در اگزما اهمیتی ندارد بلکه در کهیر میتواند باعث تشدید (و نه ایجاد !) مشکل گردد.
پس پرهیزهای اینگونه در اگزما لزومی ندارد بلکه فقط باری علاوه بر بیماری بر دوش فرد میگزارد و کیفیت زندگی او را بی حصول هیچ نتیجه ای پایین میآورد

لینک دانلود کتاب الکترونیک اگزما

دانایی سلامتی زیبایی...
ما را در سایت دانایی سلامتی زیبایی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mbehnemaa بازدید : 71 تاريخ : پنجشنبه 11 خرداد 1396 ساعت: 4:02