تقلبی از جنس خدمت (مقاله چاپ شده از دکتر اربابی در روزنامه ایران 30بهمن93)

ساخت وبلاگ
خطاهای رایج درمان بیماری های پوستی در گفت و گو با یک متخصص پوست و مو مطرح شد
 
 

 دکتر نادر اربابی
متخصص پوست و عضو
هیأت علمی دانشگاه آزاد قم

امروزه مردم به آراستگی ظاهر و زیبایی شان بیش از پیش اهمیت می‌دهند. استفاده از دانش وتکنولوژی راه‌های زیاد و مؤثری را برای بهبود ظاهر و رسیدن به زیبایی بیشتر عرضه کرده‌ اما مسأله این است هر جا تقاضا برای کالایی زیاد باشد، عده‌ای را به فکر سوء‌استفاده و ارائه کالای تقلبی می‌اندازد. باید بدانیم، تقلب همیشه به شکل کالا نیست و گاهی از جنس خدمت است!خدمتی که در ظاهر درست اما در باطن نادرست و بی‌اثر است. این خدمت اگر در زمینه پوست وزیبایی باشد، سلامت مردم را به خطر می‌ اندازد و هزینه‌های شان را نیز هدر می‌دهد. از این رو افراد باید در مورد محل یا فردی که برای دریافت خدمات پوستی انتخاب می‌کنند، دقت بیشتری به خرج دهند تا تیرشان به خطا نرفته و کام شان تلخ نشود.
 نباید هرادعایی را که از زیبایی و بهبود ظاهر صحبت می‌کند، جدی گرفت در غیر این صورت ضررهای زیادی درانتظارشان خواهد بود. برای اینکه در این زمینه بتوانیم درست رفتار کنیم باید با افزایش آگاهی این خطاها را بشناسیم و با چشم باز از آنها دوری کنیم.
نخستین خطا در زمینه استفاده از خدمات پوست و زیبایی مربوط به خود فرد است. نباید حساسیت افراطی نسبت به زیبایی و آراستگی ظاهری خود نشان دهید زیرا توجه زیاد به ظاهر علاوه بر مشکل روانی- اجتماعی مانع از عملکرد سالم فرد در جامعه می‌شود. همچنین فردی که طرفدار خدمات زیبایی و پوستی است باید بداند، نتیجه عمل‌های زیبایی هرگز کامل نیست و چه بسا انجام بعضی خواسته‌ها غیر ممکن نیز باشد. به عنوان مثال استفاده از لیزربرای از بین بردن موهای زائد تنها تعداد موها را کم می‌کند و همه موهای زائد را به طور کامل از بین نمی‌برد. همچنین در درمان اسکار با لیزر نباید انتظار بهبودی کامل را داشته باشید. ناآگاهی بیمار در این زمینه موجب سرخوردگی و آسیب روانی بعد از انجام عمل‌های زیبایی می‌شود. بنابراین بهترین راه پیشگیری از نارضایتی مشاوره و گفت‌و‌گو با پزشک متخصص است. مراجعه بیمار به فرد یا محل فاقد اعتبار از دیگر خطاهای مهم طرفداران عمل‌های زیبایی پوست است. برخی افراد در نخستین اقدام برای درمان مشکل زیبایی مثلاً لک صورت به مغازه لوازم بهداشتی و آرایشی مراجعه می‌کنند که خطایی واضح است زیرا ممکن است فروشنده از کیفیت و کارکرد برندهای مختلف مطلع باشد ضمن آنکه احتمال دارد انگیزه مالی هم درنحوه مشاوره آنها ‌تأثیر بگذارد. پوست مانند سایر بافت‌ها یک بافت زنده است و بیماری‌های مربوط به آن باید توسط پزشک متخصص تشخیص داده شود و بر اساس آن دارو تجویز شود بنابراین داروخانه‌ها انتخاب مناسبی برای تجویز دارو‌های پوستی نیستند و دارو باید توسط پزشک بعد از تشخیص بیماری تجویز شود. گاهی برخی افراد بدون دانش لازم و با انگیزه کسب درآمد، ادعا می‌کنند با طب گیاهی و سنتی می‌توانند بیماری‌های پوستی را درمان کنند. این مسأله نیز یک خطای دردسرساز دیگری است که البته شیوع زیادی هم دارد. شگرد این افراد این است که ابتدا مشکل را به یک اختلال موهوم و غیر واقعی نسبت می‌دهند و بدون هیچ گونه آزمایش یا سونوگرافی از بیماری کبد و غلظت بالای خون سخن می‌گویند. سپس دارو‌های موجود در مغازه شان را به بیمار تجویز می‌کنند. داروهایی که پشتوانه علمی و آزمایشگاهی ندارند و چه بسا عوارض جبران ناپذیر هم برای مصرف‌کننده در پی داشته باشند. بارها مشاهده شده است دارویی که با پایه گیاهی و طبیعی از سوی این افراد معرفی می‌شود، حاوی کورتون است که بعد از بروز عوارض در بیمار، ردپای داروی اصلی مشخص می‌شود.
تبلیغات غیر واقعی و غیر علمی نیز موضوع مهم دیگری است که معمولاً مردم را فریب می‌دهد. به عنوان مثال تبلیغ کرم موضعی خاص که ادعا می‌شود، لک‌ها را از بین می‌برد، اسکارها را بهبود می‌بخشد و جوش‌ها را نابود می‌کند یک ادعای دروغین است زیرا این امر شدنی نیست مگر اینکه زمان زیادی صرف شود و با لیزر یا جراحی از بین بروند. همچنین عارضه این دارو که مدت‌ها گریبان فرد را می‌گیرد، مشکل دیگری است که علاوه بر هدر رفتن هزینه‌ها، سلامتی را نیز به خطر می‌اندازد. بنابراین پزشکان بهترین مرجع برای مشکلات بالینی هستند و عمل‌های تخصصی پوست و زیبایی، پزشک متخصص زیبایی را می‌طلبد.
گاهی مشاهده می‌شود درصد اندکی از پزشکان متخصص دیگر دست به جراحی‌های زیبایی مانند لیپوساکشن یا لیپولیز می‌زنند که سلامتی فرد مراجعه‌کننده را به خطر می‌اندازند. برای مصون ماندن از این دام پیش از انجام هرکاری باید مشاوره کاملی با پزشک خود داشته باشند و به مهر او دقت کنند که آیا بین خدمتی که انجام می‌دهد و تخصصی که داردهماهنگی  وجود دارد
یا نه؟!خطای دیگر مربوط به تکنولوژی‌های نوظهور ارتباطی یعنی منابع و رسانه‌های در دسترس مانند اینترنت است که خواننده غیرمتخصص قادر به تشخیص درست یا نادرست بودن اطلاعات موجود در اینترنت نیست.
در اغلب مواقع این سوء تفاهم برای بیمار ایجاد می‌شود که از طریق اطلاعات آن می‌تواند بیماری و مشکل را تشخیص و درمان کند. در حالی که این اطلاعات غلط، اضطراب و تنش‌های زیادی را برای کاربران ایجاد می‌کند. کاربران فضای مجازی باید بدانند هر مطلبی در اینترنت قابل اطمینان نیست بلکه باید سایت‌های معتبر را شناسایی و آنها را به عنوان منبع موثق خود انتخاب کنند. 

لینک مقاله

 

 
 
 
دانایی سلامتی زیبایی...
ما را در سایت دانایی سلامتی زیبایی دنبال می کنید

برچسب : تشخیص سکه تقلبی از اصل,تشخیص گوشی تقلبی از اصل,تشخیص دلار تقلبی از اصل,تشخیص عطر تقلبی از اصل,تشخیص عسل تقلبی از اصل,تشخیص ادکلن تقلبی از اصل,تشخیص مکمل تقلبی از اصل,تشخیص ادکلن تقلبی از اصلی,تشخیص ساعت تقلبی از اصل,تشخیص دلار تقلبی از اصلی, نویسنده : mbehnemaa بازدید : 83 تاريخ : سه شنبه 16 شهريور 1395 ساعت: 5:07